A karma - Ki mint vet, úgy arat.

A karma

 

Ez egy szankszrit szó, jelentése: cselekvés.

 

A karma az okság törvénye. Ez azt jelenti, hogy minden esemény egy előző ok következménye, Tehát a ma következményét ezután éljük majd meg.

 

A karma sorsszerű születés, amelyben az életcél, és a főbb irányok meg vannak határozva. ugyanakkor az ember szabad akarattal van felruházva, ezért kiválaszthatja a célhoz vezető utat, vagy utakat. A helyes út kiválasztásának jutalma, hogy a lélek nemesedik, a szellemi magaslatokhoz közeledik, mely a harmóniában, a szeretetben, és a békében ismerhető fel.

 

A karma törvénye logikus. Tana szerint minden cselekedetünk célirányosan bocsát ki pozitív, vagy negatív energiát. Ezek az energiák egyszer csak visszafordulnak, mint a magunknak címzett levél. A pozitív tettek pozitív energiái, és a negatív tettek negatív energiái bombaként robbannak. Tehát minden tettünkért felelősek vagyunk, és minden tettünkért felelni is fogunk. Bíránk a saját lelkiismeretünk, melynek nem lehet hazudni, melyet nem lehet becsapni. Jó cselekedetünkkel tudunk enyhíteni negatív tettünkön, melyeket a múltban követtünk el. Rossz tetteinkkel új karmát építünk, azaz ledolgozni való adósságot termelünk.

 

Az aljas, gonosz tettek, de még a gondolatok hatására is a világrend egyensúlya megbomlik, és a helyreállításához elengedhetetlen, hogy az elkövető saját magán érezze tettének következményét.

 

Ezek a bumerángként visszacsapódó energiák nem a fantázia szüleményei, hanem nagyon is valóságosak.

 

Ha végig gondoljuk az életünket, akkor rájövünk, hogy bizony kaptunk már vissza másnak küldött negatív energiát. Pédául valakit kinevettünk, és egyszer csak mi váltunk nevetségessé, vagy megloptunk valakit, s lám minket is megloptak. Csaltunk, s lám minket is megcsaltak. De sorolhatnám még napokon át azokat a lehetséges helyzeteket, melyekben másoknak fájdalmat, bánatot, kárt okoztunk, s bizony ha pár év múlva is, de visszakaptuk másoktól.

 

Mindenért fizetni kell, általában nem rövid távon, van amit évek múlva kapunk vissza, de megkapjuk, mert ki mint vet, úgy arat.

Szerző: diadém  2009.10.04. 00:53 Szólj hozzá!

Címkék: ezotéria életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://netduma.blog.hu/api/trackback/id/tr641426079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása